Trägolv – bättre för miljön

Trägolv – bättre för miljön
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Funderar du på hur du kan leva på ett sätt som är mer skonsamt för miljön? Det är många friluftsintresserade som går i liknande tankar. Ett sätt kan faktiskt vara att välja trägolv i din bostad, i de rum där det är möjligt. 

Vi har alla ett ansvar för att inte tära för mycket på jordens resurser. Den som är friluftsintresserad tänker dock extra mycket på det i många fall. Anledningen till detta är enkel: tar vi inte hand om naturen har vi snart ingenstans där vi kan utöva friluftsliv. Om medeltemperaturen höjs kommer det inte längre att vara möjligt att åka skidor eller långfärdsskridskor. Det är bara ett av flera exempel. 

Köp begagnat eller hyr

Det är inte hållbart att köpa ny friluftsutrustning från Kina varenda gång man behöver någonting. Därför är det knappast förvånande att det dykt upp fler och fler initiativ för att köpa och sälja begagnad friluftsutrustning, men också för att kunna hyra saker som tält, ryggsäckar och sovsäckar. För den som kommer ut några få gånger om året är det betydligt smartare att hyra. Många av de som köpte friluftsprylar under förra året kommer kanske inte att använda dem igen när pandemin är över. 

Golvet du går på

Men det finns också annat vi kan göra, som inte har med friluftsprylar att göra, men som ändå innebär att förbrukningen av jordens resurser minskar. Dit hör att välja ett golv till bostaden som är producerat på ett hållbart sätt, håller länge och kan fräschas upp utan att det behöver bytas ut. Ett trägolv av god kvalitet, som ett parkettgolv, uppfyller alla dessa krav. Det kan nämligen slipas om när det blivit slitet. Du kan läsa mer om golvslipning på Golvslipningstockholm.se. Tänk på att golvet ska vara producerat på ett hållbart sätt också, och inte gjort av trä från regnskogen eller andra hotade biotoper.

89 Comments

Comments are closed