Recept på en rolig fest

köp is till goda drinkar

Vill du bjuda på en fest? Vi vet att vi har hållit igen, lite gemene man, men vi behöver ändå träffas. Så om det är så att du har något som du vill fira, varför inte bjuda op en fest? Att träffa människor som du inte har träffat på länge, kan ge mer energi till en själv, men inte bra det. Du gör ju andra glada genom att bjuda till en fest. De kan förvänta sig god mat, och goda drycker.

Så vad ska du bjuda på? Det finns många bra recept som du kan göra. Det går att göra mat för många människor, till exempel kan du bjuda på soppa; en lyxig Boullebaisse med räkor och goda skaldjur. Du kan göra 80-talsrätten  Flygande Jakob, med ris, kyckling, banan, bacon, jordnötter och chilisås. Eller så kan du till och med bjuda på pannkakor, och så goda tillbehör som glas, sirap, frukt och bär, jordnötter och choklad. Men glöm inte drinkarna. De kommer här.

Whiskeydrink

Whisky (eller Whiskey i USA och Irland), är en populär sprit tillverkad av spannmål. Whiskey lagras ofta på ekfat efter att den destillerats, vilket ger den både färg och smak. Spriten måste lagras minst 3 år för att få kallas Whisky (i Europa), men vanligtvis lagras Whisky i 6 år.
Whisky passar utmärkt att använda som bas i drinkar. Speciellt gott är det med Whisky i en gräddig drink med någon sorts chokladlikör.
Här ger vi ett recept på en riktigt god Whiskeydrink:
3 cl Whiskey
3 cl mintchokladlikör
3 cl grädde
Köpa is
Riven choklad till garnering
Gör whiskeydrinkarna så här:
Vispa alla ingredienser med hackad is, sila sedan drycken i fina cocktailglas, och garnera drinkarna med riven choklad.

Alkoholfria drink

En god drink behöver inte nödvändigtvis innehålla alkohol. Om du inte dricker alkohol så kan du blanda riktigt goda drinkar ändå! De flesta ”vanliga” drinkar går dessutom att göra alkoholfria, bara genom att helt enkelt utesluta alkoholen. Om du blandar drinkar utan alkohol så kan du ju dessutom även bjuda barnen på  en drink! Dekorera drinken med bär och frukt, frosta kanten med lite lime och socker och att kyla drinken med.
Här kommer ett recept på en god och alkoholfri drink:
Is
1/2 pressad lime
Tranbärsjuice
Flädersaft
Jordgubbar till garnering
Börja med att frosta kanterna på höga glas med strösocker. Fyll glasen med 2/3 delar av glasen med hackad is, häll limesaft, blandat med tranbärsjuice. Fyll sedan resten av glasen med flädersaft, och garnera glasen med jordgubbar. Det blir mums, så se till att göra extra saft, för det är många som vill ha mer saft senare!