Fungerar screentryck som reklam?

screentryck Stockholm

Screentryck är en vanlig tryckmetod som funnits länge. Det är en metod som fungerar på många olika typer av material såsom textil, plast, glas och trä. Detta innebär att det egentligen inte finns några gränser att använda screentryck när du vill marknadsföra dig. Profilkläder, gåvor eller varför inte dekaler till bilen?

Hur går screentryck till?

När ett screentryck ska skapas, krävs det screenramar, schablonpapper och screenrakel. Med hjälp av rakel pressas färgen genom en tunn väv som är fastspänd i en ram. För att trycket ska utformas använder man schablon för att täcka delar av väven som inte ska släppa genom någon färg. Schablonen är oftast i plast eller papper.

Trycket skapas när väven släpper genom färgen. Screentryck tillåter bara tryck med en färg åt gången. Oändligt många färger kan skapas genom att trycka flera lager av färg. Screentryck ger ett slutresultat med hög kvalitet och fina färger. Allmänna fördelar med att använda screentryck som reklam är att det är ett lägre pris vid stora volymer.

Screentryck är en vanlig teknik

Screentryck är en vanlig tryckteknik och används bland annat till att göra tryck på kläder. Att använda sig av profilkläder med screentryck är en smart idé för att marknadsföra företagets varumärke. Med er slogan eller logotyp på kläderna sprids synligheten för varumärket. Dessutom uppfattas företaget som proffsigt, seriöst och det är precis sådana företag som kunderna är villiga att anställa eller handla av.

Du kan även använda screentryck på kläder för att ge som gåvor både till anställda, samarbetspartners och kunder. På detta sättet får företaget en stor ökning av synligheten av varumärket.

Varför ska företaget använda screentryck som reklam?

När du vill marknadsföra ditt företag finns det många vägar att gå men en smart sak att lägga till i din marknadsföring är screentryck. Med screentryck kan du nämligen med en relativt låg kostnad nå den stora mängden. Du kan med hjälp av screentryck nå ut med ditt budskap, ditt varumärke och få en ökad synlighet hos allmänheten.

Screentryck kan som tidigare nämnts användas till många olika typer av material men det vanligaste är textil. Som företag är det smart att ge kunderna ett seriöst intryck genom att använda sig av profilkläder.

Så kan screentryck på företagskläder ge bra intryck på kunder

Anställda som använder företagskläder med screentryck sticker ut från mängden och finns det kunder som besöker företaget ser de tydligt vem som arbetar där. Besöker företagets anställda kunder ger det ett seriöst intryck med profilkläder. Det ger även en spridning av kännedomen för varumärket där de anställda vistas.

Du behöver inte känna dig begränsad till kläder för screentryck för reklam utan det finns även andra sätt att använda sig av screentryck Du kan exempelvis trycka på kepsar, göra dekal till firmabilen eller trycka på produkter som du vill ge som gåva.

Att få en gåva är något vi alla uppskattar det är bra att ha något som påminner kunden om företagen att ge bort. Det är exempelvis vanligt med pennor med företagets logotyp men även kläder, kepsar, vattenflaskor med screentryck är några exempel som du kan använda dig av i din marknadsföring.