Få mer tid över med totalentreprenad

Få mer tid över med totalentreprenad
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Vill du bygga eller renovera ditt hus, ett attefallshus eller något annat? Vill du samtidigt inte göra avkall på din fritid, för att exempelvis kunna tillbringa semestern i fjällen? Lösningen kan vara att låta bygga med totalentreprenad.

Att bygga med totalentreprenad innebär att en entreprenör sköter i princip allt, och sedan sluter avtal med eventuella underentreprenörer. Som beställare skriver du bara ett avtal, med huvudentreprenören.

Ytterligare en fördel med att välja totalentreprenad är att om något skulle bli fel, och detta beror på ett misstag en underentreprenör gör, behöver du som beställare bara vända dig till den entreprenör som du skrivit avtal med. Sedan vänder sig huvudentreprenören troligen till den underentreprenör som begått misstaget, men det behöver du inte bekymra dig om. På detta sätt skiljer sig totalentreprenad mot delad entreprenad, där du skriver avtal med flera entreprenörer och måste kunna bevisa vilken av dem som gjort fel. Av denna anledning rekommenderar Villaägarna totalentreprenad.

Totalentreprenad är vanligast vid större byggprojekt, som kontorsfastigheter. Det kan dock även användas av privatpersoner, som vill bygga ett nytt hus, renovera det befintliga eller bygga en komplementbyggnad, som en bastu eller en gäststuga. Kataloghus uppförs för det mesta med totalentreprenad.

Välj totalentreprenad och ge dig ut

Varför skriva om totalentreprenad på en sajt om friluftsliv? Jo, för att totalentreprenad ger tid över. När du inte längre behöver skriva avtal med, och hålla kontakt med, snickare, takläggare, elektriker, rörmokare, murare med flera får du mer tid att lägga på vandring, paddling, turskidåkning med mera. Du behöver inte begära in offerter från flera företag, kolla när de är tillgängliga, och allt sånt där.

Vad har du för sommarplaner? Står det mellan att bygga ett attefallshus med badrum, eller att vandra Kungsleden? Om du väljer att bygga med totalentreprenad kan du antagligen göra båda.