Elbilarnas framfart

Elbilsladdare laddstation BRF

Elbranschen, elektriker och tillverkare av elektronik borde ju känna att framtiden ligger för deras fötter, eller hur? Allting går ju på el numera. Allt är kopplat till el, det går inte att spola i toan utan el, då vattenpumpen till våra toaletter går på el. När vi tillagar maten går spisarna, ugnarna och mikrovågsugnarna på el. Våra klockor går på el. Våra datorer, värmesystem, mobiler och TV-apparater går på el. Vi skulle ju inte klara oss utan el i mer än en timme.
Till och med våra bilar går ju snart bara på el. Det är väl det som är planen, eller hur?

Vi kör alltmer med elbilar

En stor förändring som absolut påverkar allt fler svenskar är omställning till elbilar. Allt fler svenskar byter ut sina bensinbilar till elbilar. Man kan ju undra om politikerna och myndigheterna har tänkt på att denna stora förändring kräver i sin tur flera andra förändringar. Som till exempel ökar efterfrågan på elbilsladdare när allt fler kör med elbil. Helst av allt skulle alla behöva en laddstation i sitt eget hem. Och de som bor i hyreshus eller bostadsrätter kommer att behöva laddstationer i sin BRF. Först när vi ser laddstationer på alla hus i hela Sverige kan vi säga att vi har ställt om vårt samhälle till en mer miljövänlig utveckling.
Så hur bra möter elbranschen den allt större efterfrågan på el?
En tredjedel av vårt samhälle som kräver energi är transportsektorn. Det innebär allt; flyget, tågen, bilarna och fartygen. Denna bransch står för en av den största delen som kräver energi; antingen baserat på fossila bränslen eller på miljövänlig energi.