Drömmen om Täby

Drömmen om Täby
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

När man talar om friluftsliv talar man sällan om Stockholm med omnejd, med undantag för enstaka omnämnanden av skärgården. Men huvudstaden och dess kranskommuner har oerhört mycket att bjuda på när det gäller nästan alla typer av friluftsliv, nästan oavsett årstid. Frågan är dock om inte kommunerna norr om staden är något starkare på detta område än de söderut. En av de bättre i detta avseende är Täby.

Täby norr om Stockholm är en kommun som kanske inte är känd för något särskilt. Man kanske rent av kan säga att det är en kommun som är känd just av denna anledning, och för att en f.d. statsminister har sin bakgrund där. Men Täby är också en kommun där det finns goda möjligheter att utöva friluftsliv av olika slag. 

En mäklare i Täby visar vägen

Som du kan läsa om på jagholm.se/maklare-taby finns det i kommunen:

  • Djupa skogar
  • Öppna ängsmarker
  • Många fina badsjöar
  • En strandpromenad utmed Värtan

Nu är ju avsändaren i detta fall en mäklarfirma, som vill framhäva just sina objekt i den aktuella kommunen. Men i detta fall har fastighetsmäklaren helt rätt: Täby är en kommun som har mycket att bjuda på.

Utflyktsmål i närområdet

Dessutom finns det många bra utflyktsmål i de kringliggande kommunerna. Några exempel är:

  • Edsviken och Norrviken i Sollentuna kommun
  • Bogesundslandet i Vaxholms kommun
  • Den norra skärgården, som inte är långt bort, även om Täby inte är en skärgårdskommun

Det finns med andra ord goda möjligheter till såväl paddling som långfärdsskridskor och vandring, och det finns också ett konstsnöspår.

Nu är Täby en av de mer attraktiva kommunerna i stockholmsområdet, så det är inte billigt att köpa en bostad där. Men det är många friluftsintresserade som drömmer om denna kommun, och det har de goda skäl till att göra.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *